Главная страница Director de articole
Главная » Статьи » Aparatele auditive

Informatii aparate auditive

Aparat Auditiv Aparate Auditive | Informatii

 

Aparate auditive: 

- Aparate auditive sunt utilizate de milioane de oameni din întreaga lume şi sunt dispozitive de nepreţuit capabile să îmbunătăţească auzul şi implicit şi comunicarea. Aceste aparate sunt electronice, pe bază de baterii şi utilizează microfoane pentru a capta sunetele şi pentru a le transforma în semnale electrice. Volumul semnalelor este de asemenea amplificat de dispozitive şi este livrat în urechea utilizatorului prin microfon. Multe persoane depind de aparatele auditive pentru a comunica fără probleme cu ceilalţi, aşadar aceste aparate au îmbunătăţit vieţile multor persoane cu deficienţe de auz, de-a lungul anilor.

Pierderea auzului este una dintre cele mai întâlnite afecţiuni cronice în America, cu aproape douăzeci şi opt de milioane de americani cu probleme de auz. În anumite cazuri hipoacuzia începe în copilărie şi se agravează în timp; în multe cazuri apare la persoanele în vârstă.

Cu toate acestea, hipoacuzia poate să apară la orice vârstă, astfel oricine poate avea nevoie de un model de aparat auditiv.

Aparatele auditive nu sunt pentru oricine, iar înainte de a cumpăra un aparat auditiv trebuie să vă consultaţi medicul pentru a determina cauza problemelor de auz. Poate că rezolvarea problemei se poate face prin simpla eliminare a dopului de ceară, ceea ce înseamnă că nu aveţi nevoie deloc de aparat auditiv. Sau poate că aveţi altă afecţiune ce se poate remedia prin tratament medicamentos. Medicul dvs. poate face teste şi vă poate spune dacă aveţi nevoie de aparat auditiv.

 

Dacă totuşi aveţi nevoie de aparat auditiv, trebuie să luaţi în considerare că există mai multe tipuri de aparate auditive. Puteţi alege din tipuri ca : intrauaricular, retroauricular, în canal sau în afara urechii, toate fiind de diverse dimensiuni, modele şi oferind diverse beneficii.

 

Aparate auditive digitale: 

Aparatele auditive digitale pot fi mai costisitoare decât cele standard, însă aduc şi o multitudine de beneficii.

- Aparatele adutivie sunt folosite de oameni din întreaga lume pentru a îmbunătăţi comunicarea. Acele persoane cu deficienţă de auz se bazează pe aceste aparate auditive pentru a putea auzi persoanele din jur, iar în timp, aceste aparate au devenit din ce in ce mai sofisticate. Aparatele auditive digitale sunt foarte căutate în ziua de azi şi folosesc trei sau mai multe benzi pentru a transforma impulsurile electrice în sunete. Multe persoane au descoperit ca aparatele auditive digitale le permit să ducă o viaţă normală, în pofida deficienţei de auz.

 

Aparatele auditive digitale pot fi mai costisitoare faţă de cele standard, dar au şi mai multe beneficii. Aceste aparate digitale oferă un grad mai mare de soluţii pentru a evidenţia vorbirea în zgomotul de fundal. Deoarece au mai puţine părţi mobile, probabilitatea de distrugere a acestora este mai mică, ceea ce reprezintă un mare avantaj. Aceste aparate auditive digitale sunt şi mai uşor de actualizat. Aşadar, pe măsură ce un nou software este realizat, aparatul auditiv digital poate fi actualizat. Aparatele auditive digitale au apărut pe piaţa la mijlocul anilor ’80, iar de atunci mai mulţi producători au scos pe piaţă aparate auditive digitale sofisticate pentru a îmbunătăţi vieţile celor cu deficienţe de auz. Există mai  multe modele de aparate auditive digitale, iar în timp acestea au devenit mai bune şi mai eficiente. Alte beneficii ale acestor aparate auditive digitale sunt reducerea digitală a zgomotelor şi a timpului de răspuns şi nu va trebui să aveţi probleme în a găsi un aparat auditiv care să vi se potrivească şi să fie confortabil şi care să vă permită să vă permită să vă bucuraţi de o comunicare îmbunătăţită. Cu toate acestea, ca în cazul oricărui aparat auditiv, înainte de a achiziţiona un aparat auditiv digital, este recomandat să apelaţi la medicul sau audiologul dvs. În afara cazului în care ştiţi motivul pierderii auzului, este foarte important să faceţi un control pentru a determina problema. Este posibil să nu aveţi nevoie de un aparat auditiv, sau să existe alt fel de tratament pe lângă aparatul auditiv.

 

Aparate auditive la reducere: 

Indiferent de tipul de aparat auditiv pe care îl căutaţi, nu ar trebui să aveţi probleme în a găsi un aparat auditiv care să se potrivească cerinţelor dvs. Vă puteţi achiziţiona atât aparate auditive analogice, cât şi digitale, iar dacă urăriţi ofertele cu preturi reduse, puteţi economisi o sumă de bani.

- Dacă suferiţi de hipoacuzie, trebuie să vă consultaţi medicul sau audiologul pentru investigaţii suplimentare. Deficienţele de auz pot fi provocate de diverse cauze, de la dopuri de ceară până la traume, şi este foarte important să vă asiguraţi că ştiţi cauza pentru a primi tratamentul adecvat. În funcţie de cauza pierderii auzului, este posibil sa aveţi nevoie de un aparat auditiv, iar pentru anumite persoane, costul acestuia poate fi problematic. Cu toate acestea, puteţi beneficia de preţuri scăzute prin intermediul aparatelor auditive la reducere disponibile pentru satisfacerea nevoilor dvs.

Indiferent de tipul de aparat auditiv pe care îl căutaţi, nu ar trebuie să întâmpinaţi probleme în a găsi aparate auditive la reducere care să corespundă cerinţelor dvs. Puteţi găsi aparate auditive la reducere atât analogice, cât şi digitale, iar prin urmărirea preţurilor scăzute puteţi economisi o sumă substanţială faţă de costul obişnuit al unui aparat auditiv. Cel mai bun loc unde puteţi găsi aparate auditive la reducere este online, deoarece distribuitorii virtuali au cheltuieli mai mici decât magazinele de desfacere, de aceea îşi permit să ofere aceste economii clientului.

Nimănui nu îi place să cheltuie mult pe aparate auditive – la urma urmei deţinerea unui aparat auditiv nu este un lux. Din fericire, prin ofertele speciale disponibile online pentru aparatele auditive nu trebuie să vă cheltuiţi toţi banii pentru a vă bucura de un auz şi o comunicare mai bune. Vă puteţi bucura de mai multe tipuri de aparate auditive, toate oferind beneficii diverse şi se potrivesc diferitelor nevoi. Nu contează ce tip de aparat auditiv căutaţi – trebuie să găsiţi oferte avantajoase online pentru aparate auditive la reducere.

 

O greşeală des întâlnită la persoanele care necesită aparate auditive este aceea de a intra în primul magazin de desfacere şi de a plăti preţul afişat, fără a cunoaşte şi alte oferte. Aţi fi surpsinşi cât de mult puteţi economisi cu aparatele auditive la reducere disponibile online, beneficiind în acelaşi timp de calitate înaltă, tehnologie sofisticată si o gamă largă de aparate auditive ce pot corespunde cerinţelor dvs.

 

Aparate auditive programabile: 

Mulţi producători au adus pe piaţă aceste aparate auditive programabile, din care vă puteţi alege din două duzini diferite de aparate disponibile.

- Aparatele auditive reprezintă piese vitale ale echipamentului pentru multe persoane şi din fericire, tehnologia avansată a permis ca utilizatorii de aparate auditive să se bucure de o comunicare din ce în ce mai bună de-a lungul timpului. Până şi cip-uri de computer sunt folosite în aceste dispozitive, sub forma aparatelor auditive programabile. Aceste aparate auditive programabile folosesc microchip-uri pentru a permite răspunsul provenit de la aparat să fie ajustat de calculator. În aparatele auditive clasice acest lucru se făcea într-un mod puţin primitive – cu şurubelniţa.

Mulţi producători au adus pe piaţă aceste aparate auditive programabile, din care vă puteţi alege din două duzini diferite de aparate disponibile. Aceste aparate deja utilizează tehnologie avansată, dar cum tehnologia este într-o continuă dezvoltare, aceste aparate adutivie devin din ce în ce mai sofisticate.

Aparatele auditive programabile oferă un număr mai mare de beneficii faţă de cele clasice, toate fiind proiectate să facă mai bună comunicarea persoanelor cu deficienţe de auz. Câteva dintre beneficiile oferite de aparatele auditive programabile includ procesarea avansată a semnalului, capacitate multi-canal, multi-memorie şi multi-microfon. Puteţi obţine de asemenea şi telecomenzi pentru câteva aparate auditive, permiţând utilizatorului să ajusteze aparatul după nevoie.

În mod logic, datorită tehnologiei sofisticate şi deci mai costisitoare folosită în aceste aparate auditive programabile, aceste dsipozitive sunt mai costisitoare decât cele standard. Cu toate acestea, puteti obţine oferte avantajoase pentru aceste aparate auditive programabile dacă mergeţi la locul potrivit, adică online, astfel vă puteţi bucura de auz îmbunătăţit la un preţ convenabil.

 

Înainte de a cheltui pe un aparat auditiv programabil – sau orice alt aparat auditiv – este important să faceţi un test pentru a determina cauza auzului deficitar, dacă nu stiţi deja cauza acestuia. Puteţi vorbi cu medicul dvs. pentru a aranja acest lucru, sau puteţi merge direct la un audiolog. Puteţi afla ulterior dacă un aparat auditiv vă poae cu adevărat ajuta cu problema dvs. de auz.

 

Achiziţionarea aparatelor auditive: 

Deoarece aparatele auditive au devenit o parte esenţială a vieţii pentru multe persoane cu deficienţe de auz, vânzarea aparatelor a crescut în ultimii ani.

Datorită faptului că aparatele auditive au devenit o parte esenţială a vieţii multor persoane cu deficienţă de auz, achiziţionarea de aparate auditive a crescut în ultimii ani. Există mai multe modalităţi de achiziţionare a unui aparat auditiv, dar înainte de a vă decide, trebuie să vă asiguraţi că aveţi nevoie de un aparat auditiv. Puteţi să aflaţi acest lucru printr-un test la audiolog, care vă poate sfătui dacă aveţi sau nu nevoie de un aparat auditiv.

Dacă trebuie să vă achiziţionaţi un aparat auditiv, atunci este important să ştiţi că preţurile variază în funcţie de anumiţi factori. În primul rând, trebuie să luaţi în considerare tipul de aparat auditiv de care aveţi nevoie, doarece cu cât este mai sofisticat, cu atât este mai scump. Dacă achiziţionaţi aparate auditive din gama standard, veţi observa că dispozitivele sunt mai ieftine decât aparatele programabile, de exemplu. Cu toate acestea, veţi descoperi că aparatele auditive programabile oferă multe lucruri în ceea ce priveşte tehnologia şi caracteristicile sofisticate.

Când cumpăraţi aparate auditive, trebuie să vă familiarizaţi cu tipurile de aparate disponibile şi cum vi se potrivesc. Nu vreţi să cumpăraţi un aparat auditiv nepotrivit pentru nevoile dvs. sau unul neconfortabil. Achiziţionarea unui aparat auditiv poate fi costisitoare, aşadar trebuie să vă asiguraţi că va luaţi unul confortabil şi practic.

 

Când doriţi să achiziţionaţi un aparat auditiv, cel mai bine este să vă informaţi cât mai mult cu privire la modelul care vi se potriveşte cel mai bine. Vă puteţi întreba audiologul pentru a lua cea mai bună decizie înainte de a-l achiziţiona. Achiziţionarea unui aparat auditiv este o decizie importantă ce poate să vă aducă o schimbare majoră în ceea ce priveşte comunicarea.

 

Cum funcţionează aparatele auditive

O scurtă prezentare a modalităţii de funcţionare a acestor aparate şi ce tehnologie utilizează.

- Aparatele auditive sunt dispozitive de mici dimensiunie proiectate pentru a ajuta persoanele cu deficienţe de auz să se bucure de comunicare îmbunătăţită. Aceste dispozitive intensifică sunetul şi permite utilizatorului să audă sunetele normal, chiar dacă suferă de deficienţă de auz. Există diferite tipuri de aparate auditive şi toate funcţionează sub acelaşi principiu, deşi unele sunt mai sofisticate şi oferă mai multe caracteristici decât altele.

Aparatele auditive funcţionează prin utilizarea unui mic microfon, care este folosit pentru a schimba snetul în impulsuri electrice. Este folosit de asemenea un amplificator şi acesta consolidează impulsul electric pentru a-l face mai eficient. Aceste dispozitive folosesc de asemenea şi un receptor, utilizat pentru a traduce impulsurile înapoi în sunete. Tot dispozitivul este pus în funcţiune de baterii. Acestea sunt componentele uzuale ce permit funcţionarea aparatului auditiv.

Multe persoane suferă de deficienţe de auz, şi prin urmare, aceste aparate auditive s-au dovedit a fi de nepreţuit de-a lungul anilor. Ele funcţionează într-o manieră sofisticată, şi totuşi sunt dispozitive mici şi simpliste. Cu toate acestea, pe măsură ce tehnologia devine din ce în ce mai sofisticată, funcţionarea acestor dispozitive devine din ce în ce mai complexă. Cu toate acestea, aparatele auditive necesită componentele menţionate anterior pentru a funcţiona.

 

Câteva tipuri de aparate auditive disponibile astăzi includ aparatele retroauriculare, care se montează în spatele urechii, aparatele intrauriculare, aparatele în canalul auricular şi complet în canalul auricular. Tipul de aparat pe care îl alegeţi poate avea impact şi asupra funcţionării sale, de exemplu puteţi opta pentru un aparat de bază, standard, dar şi pentru un aparat computerizat, programabil.

 

Bateriile aparatelor auditive: 

Informaţii şi sfaturi în legătură cu achiziţionarea bateriilor şi importanţa deţinerii acestora la îndemână.

- Unul dintre elementele de bază, dar în acelaşi timp important, utilizate pentru un aparat auditiv este bateria. Indiferent dacă aparatul auditiv este unul de bază sau standard, bateriile furnizează viaţă aparatului ca întreg, oferind peroanelor cu deficienţe de auz să beneficieze de sunet sporit. Ca orice alt dispozitiv pe bază de baterii, trebuie avut în vedere ca acestea să nu descarce, altfel poate fi afectată performanţa aparatului auditiv. Asiguraţi-vă ca bateriile sunt schimbate în conformitate cu informaţiile oferite de fabricant.

Puteţi dispune de baterii de la o serie largă de fabricanţi şi le puteţi obţine la un preţ redus dacă ştiţi unde să căutaţi. Internetul este locul ideal pentru a cumpăra baterii pentru aparatul dvs. auditiv, deoarece puteţi beneficia de reduceri substanţiale la achiziţionarea unui pachet întreg de baterii. Deci, puteţi fi siguri că aparatul dvs. auditiv funcţionează, fără a plăti o avere pe baterii.

Trebuie să ţineţi cont de faptul că aparatele auditive necesită baterii pentru a funcţiona, iar dacă nu vă asiguraţi că aveţi un stoc adecvat de baterii de rezervă, vă puteţi periclita metodele de comunicare, ceea ce poate fi dăunător pentru persoanele cu deficienţe de auz. Este recomandat să aveţi un stoc de baterii de rezervă pentru a le avea la îndemână dacă aveţi nevoie.

 

Când vă comandaţi bateriile online, puteţi selecta dintr-o gamă largă de fabricanţi, cum ar fi Duracell, Zeni şi Rayovac. Puteţi beneficia de preţuri reduse şi oferte avantajoase şi de asemenea puteţi plasa comanda de acasă. Bateriile vă vor fi livrate rapid şi eficient.

Категория: Aparatele auditive | Добавил: Aparatul-Auditiv (19.02.2014)
Просмотров: 9222
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]