Главная страница Cum se citeste pierderea de auz in audiograma? - 17 Octombrie 2015
Главная » 2015 » Octombrie » 17 » Cum se citeste pierderea de auz in audiograma?
8:13 PM
Cum se citeste pierderea de auz in audiograma?

Cum se citeste pierderea de auz in audiograma?

Ai făcut o programare cu un ORL sau Audiolog. Au doar dat un test de auz. Ce faci acum?Vom te plimbi prin modul de a citi și de a înțelege dvs. pierdere a auzului de la audiograma ta.

 

 

audiograma-pierderea-auzului-aparate-auditive

 
Cum înțeleg pierderea de auz din audiograma mea?

Fi întotdeauna sigur de a solicita audiograma dvs. (rezultatele testelor de auz), deoarece va acționa ca o reteta pentru tine și vă permite să sondaj opțiunile și de a face cel mai educat auditiv alegere pentru tine. Aveți dreptul legal la acest document, deoarece este informațiile dvs. medicale. O audiograma va arata ceva de genul asta:

audiograma asimetrica

Cheie:

Albastru = urechea stângă

Red = urechea dreaptă

X = urechea stângă

O = urechea dreaptă

Ce acele linii medie pe audiograma mea?

O audiogramă este un grafic care arată cel mai moale sunete o persoană poate auzi la diferite terenuri sau frecvențe.

Pierderea de auz asimetric este atunci cand fiecare ureche are un nivel diferit sau tip de pierdere a auzului. Fiecare ureche este reprezentat printr-o linie diferită pe grafic. Dacă grafice sau liniile arata diferit, aveți pierderea auzului asimetric. Acest lucru este mult mai neobișnuită și semnifică faptul că cauzele pierderii în fiecare ureche sunt diferite și, prin urmare, trebuie să fie tratate în mod diferit. Când asimetric pierderea auzului există, cel mai bine este de a avea urechi verificat de către un medic ORL pentru a se asigura că sunteți un candidat pentru proteze auditive și că nu este nevoie de o intervenție chirurgicală sau tratament. Graficul de mai sus reflectă o probă pierdere a auzului asimetric ca fiecare ureche are diferite niveluri de pierdere a auzului.

Pierderea auzului simetric este cel mai natural cu varsta legate de pierderea auzului.Aceasta implică faptul că pierderea auzului este aceeași în ambele urechi. Dacă ambele linii sau grafice arata la fel, aveți pierderea auzului simetrice. Graficul de mai jos o audiogramă reflectă pierderea auzului simetrice.

audiograma exemplu

Trebuie ridicat sau cu frecvență redusă pierderea auzului?

Frecvența este unitatea prin care cât de mare sau mică este măsurată un sunet. Frecvența este măsurată orizontal pe partea de sus a testului de auz. Ca frecvențele merge de la stânga la dreapta, acestea variază de la inferior la superior.

Exemplu: Dacă ai citit audiogramă de la stânga la dreapta, finala X este tot drumul de la 8.000 hertz - asta înseamnă că această persoană ar trebui pierdere de înaltă frecvență. Ele pot auzi doar peste 80 decibeli la 8000 hertzi. Pierderea de inalta frecventa, este dificil de a auzi sunetele înclinate mai mari, cum ar fi femeile și copiii. În cazul în care X și a lui O de pe testul de auz rămână predominant pe partea stângă, aveți pierderi de frecvență joasă a face sunete mai mică înclinate mai dificil să audă și să înțeleagă.

Ce nivel de pierdere a auzului am?

Decibeli sunt unitatea prin care sunetul este măsurată. Pe audiograma ta, pierderea decibel este măsurată vertical pe partea stângă. Pe măsură ce numărul devine mai mare, astfel încât nu dumneavoastră pierderea auzului. Exemplu: Citirea audiogramă de mai sus de la stânga la dreapta, O final (urechea dreaptă) spectaculos aproximativ 68 db sau cam asa ceva. Acest lucru înseamnă că orice de mai jos 68 db. (Șoptită conversații, frunze foșnetul, ciripitul păsărilor) nu se va auzi. Ultimul X (urechea stângă) are pierderea auzului puțin mai severe, lovind la 75 dB. Din nou, acest lucru înseamnă că orice sunet sub 75 dB va fi în imposibilitatea de a fi audiate.

Graficul de mai sus arată ce fel de sunete apar la care decibeli. Acest lucru vă va oferi o perspectivă asupra ceea ce fel de sunete s-ar putea lipsi la fiecare nivel de pierdere a auzului. Cineva cu pierderea profundă, de exemplu, (pierderi de până la aproximativ 90 la 110 decibeli) ar putea să auzi sunetele puternice de camioane și motociclete numai, în timp ce lipsește sunete moderate, cum ar fi un pian, aspirator, și sunete chiar mai moale ca în șoaptă și ciripitul păsărilor.

Ce este un scor recunoașterea cuvintelor?

Ultima parte a audiograma dumneavoastră că va trebui să ia o privire la este scorul Recunoașterea Word sau WRS. Acest lucru este situat într-o cutiuță pentru partea sau sub graficul audiograma. Se pare ceva de genul:

scor recunoastere cuvinte

Scorul recunoașterea cuvintelor este o măsură de abilitățile dumneavoastră de înțelegere vorbire. ORL-ist va testa capacitatea creierului tău de a înțelege limba de către având vă repetați fraze și cuvinte inapoi la ei. Este important să înțelegem că părțile creierului care proceseaza vorbirea și auzul sunt separate. Acest lucru înseamnă că montarea te cu aparate auditive nu se va îmbunătăți în mod necesar discursul dumneavoastră în cazul în care scade sub un anumit nivel. Fiecare ORL-ist are pragul sub care nu va recomanda pe cineva pentru a fi un ajutor de audiere candidat pentru multi este de 50%.

Țineți cont de asemenea, că vă mai merge fără aparate auditive, cu atât mai mult musculare limba atrofiază, scăderea scorul în ce mai. După un anumit punct, acest muschi încetează să lucreze la un nivel de funcționare și prejudiciul nu poate fi restaurat. Un motiv în plus pentru a obține echipat cu dumneavoastră Audicus auditiv cât mai repede posibil!

 

Sursa Articolului: https://www.audicus.com/how-to-read-an-audiogram/

 

NOTĂ: Platforma traduce automat și în timp real folosind Google Translate și de aceea uneori traducerea este aproximativă sau chiar amuzantă. Totuși puteți găsi destule detalii lămuritoare în acest articol.

 

 

Категория: Despre aparate auditive | Просмотров: 9943 | Добавил: Aparatul-Auditiv | Теги: ÇİLE, Harriet: Ratovi blogova, Harriet the Spy Blog Wars (2010) | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]