Pagina principala Blog
Principala » 2015 » Mai » 1 » Despre auz
6:57 AM
Despre auz

Despre auz

Pierderea auzului :

Un rezumat al hipoacuziei, cum ne poate afecta şi ce o poate cauza.
- Pierderea auzului este o afecţiune foarte întâlnită, atât pe glob, cât şi în România. Pierderea auzului poate apărea din diverse motive, unele dintre acestea putând fi corectate prin dispozitive cum ar fi aparatele auditive, iar altele necesitând alt tip de tratament deoarece hipoacuziile pot fi efecte secundare ale altor afecţiuni sau traume. Orice persoană care suferă de hipoacuzie sau pierdere bruscă a auzului trebuie să consulte un medic. Aceasta deoarece există diverse motive ale pierderii auzului şi este foarte important de descoperit cauza pentru a se lua măsuri corespunzătoare.
Multe persoane încep să sufere de hipoacuzii odată cu înaintarea în vârstă şi acest lucru se datorează degenerării. Cu toate acestea, multe persoane tinere pot suferi de hipoacuzii, iar anumite persoane se nasc cu probleme de auz care se agravează în timp. Deşi pierderea auzului este de aşteptat odată cu înaintarea în vârstă, este de preferat un control înainte ca aceasta să apară şi sa fie nevoie de tratament sau aparat auditiv.
Hipoacuziile pot diferi şi există mai multe tipuri. Acestea sunt cunoscute ca hipoacuzii conductive şi neurosenzoriale. Sub aceste două forme, pot apărea o gamă de cauze posibile ale hipoacuziei. Hipoacuzia conductivă este cauzată de interferenţele transmisiei sunetelor între urechea externă şi cea internă. Există numeroase cauze posibile ale acestui tip de hipoacuzie, cum ar fi infecţii ale urechii medii, fluide sau dopuri, infecţii sau răni şi multe alte cauze.

Hipoacuzia neurosenzorială este cauzată de leziuni ale căilor impulsurilor sunetelor, şi câteva cauze pot fi vârsta, infecţii virale, traume cauzate de zgomote puternice, anumite medicamente, accidente vasculare cerebrale, tumori pe creier, infecţii şi inflamări ale creierului şi multe altele.

Cauzele hipoacuziei:

O privire în profunzime a diverselor cauze posibile a pierderii auzului şi importanţa descoperirii acestora pentru obţinerea tratamentului adecvat.
- Hipoacuziile pot diferi şi există mai multe tipuri. Acestea sunt cunoscute ca hipoacuzii conductive şi neurosenzoriale. Hipoacuzia conductivă este cauzată de interferenţele transmisiei sunetelor între urechea externă şi cea internă. Există numeroase cauze posibile ale acestui tip de hipoacuzie, cum ar fi infecţii ale urechii medii, fluide sau dopuri, infecţii sau răni şi multe alte cauze.
Hipoacuzia neurosenzorială este cauzată de leziuni ale căilor impulsurilor sunetelor, şi câteva cauze pot fi vârsta, infecţii virale, traume cauzate de zgomote puternice, anumite medicamente, accidente vasculare cerebrale, tumori pe creier, infecţii şi inflamări ale creierului şi multe altele.
Hipoacuzia este o problemă des întâlnită şi de ea suferă persoane de orice vârstă. Persoanele în vârstă îşi pierd de obicei auzul în anumită măsură şi acest lucru este de aşteptat odată cu înaintarea în vârstă şi cu procesul de degenerare. În anumite cazuri surzenia este de la naştere, iar în alte cazuri pierderea auzului se agravează odată cu înaintarea în vârstă.
Există multiple tratamente, dispozitive şi proceduri utilizate pentru hipoacuzii, iar tipul folosit depinde de cauzele hipoacuziei. De aceea este foarte important de determinat cauza problemei înainte să se ia măsuri – altfel vă puteţi afla în situaţia primirii unui tratament neadecvat care să nu soluţioneze problema sau care ar putea agrava problema.

Orice persoană care se confruntă cu pierderea auzului trebuie să îşi consulte medicul de familie sau un audiolog pentru a determina cauza hipoacuziei. Acest lucru permite stabilirea unui tratament corect şi remedierea sau îmbunătăţirea auzului, acolo unde este posibil.

Tratarea hipoacuziei:

O scurtă prezentare a tratamentelor şi procedurilor des utilizate pentru a ajuta persoanele cu deficienţe de auz.
- Hipoacuzia este o problemă des întâlnită şi reprezintă o deficienţă. Poate fi cauzată de mai multe probleme, şi există mai multe tipuri de tratamente şi proceduri folosite pentru a trata această problemă. Găsirea tratamentului adecvat este foarte important pentru a rectifica sau a uşura problema de auz şi trebuie să vă asiguraţi că descoperiţi cauza hipoacuziei pentru a găsi tratamentul adecvat.
Tratamentul pentru hipoacuzie este deciz în baza cauzei acesteia, de aceea este esenţial ca o persoană care suferă de hipoacuzie să fie examinată de un specialist pentru a determina cauza hipoacuziei. Aceasta este singura modalitate de a decide tratamentul în mod eficient. Fără o examinare amănunţită şi un diagnostic corect, puteţi sa luaţi un tratament greşit, ceea ce poate înrăutăţi situaţia.
Tratamentul pentru hipoacuzii poate fi o simplă eliminare a unui dop de ceară, sau antibiotice pentru o infecţie auriculară, sau poate fi şi o intervenţie chirurgicală sau un aparat auditiv care vă poate ajuta în problema pierderii auzului. Tratamentul pentru această afecţiune depinde în totalitate de cauza afecţiunii.
Acolo unde hipoacuzia nu se poate trata, ca de exemplu în cazul pierderii auzului datorată problemelor degenerative din cauza avansării în vârstă, tratamentul adecvat este reprezentat de dspozitive ca aparate auditive, îngăduind utilizatorului să se bucure de un auz îmbunătăţi şi de comunicarea cu ceilalţi. Pot fi folosite şi implanturile în cazul în care aparatele euditive nu sunt suficient de eficiente, deşi această intervenţie nu este posibilă pentru oricine şi poate depinde de factori ca vârstă, sănătate şi istoric medical.

Pierderea auzului poate afecta pe oricine, bărbaţi sau femei, tineri sau vârstnici, şi poate cauza disconfort pe termen scurt sau lung. Cu toate acestea, solicitarea de asistenţă înseamnă că veţi beneficia de tratamentul adecvat pentru hipoacuzie cât mai repede posibil, pentru a maximize şansele dvs. de a scăpa de această grijă.

Audiologia:

Un rezumat al acestei ramuri de medicină şi ce implică.
- Audiologia este un domeniu de medicină care se ocupă cu auzul şi problemele legate de auz. Audiologii sunt profesionişti calificaţi, în prezent diploma de master în Audiologie fiind o cerinţă standard, deşi este de aşteptat ca aceasta să ajungă să se schimbe într-o diplomă de doctorat. Domeniul audiologiei creşte permanent, în parte pentru că oamenii încep să trăiască din ce în ce mai mult şi astfel probleme cu auzul a persoanelor în vârstă devin din ce în ce mai dese.
Audiologia nu se referă numai la deficienţele de auz ale persoanelor în vârstă. Acest domeniu se ocupă cu toate probleme legate de auz, indiferent dacă pacientul este în vârstă sau un bebeluş. Audiologul examinează urechea pentru a determina cauza posibilă a pierderii auzului. În funcţie de cauză, problema este pe depline evaluată şi este oferit sprijin şi asistenţă şi administrare de tratament, dacă este nevoie.
Audiologia deţine multe tipuri de echipamente şi dispozitive pentru a putea evalua auzul pacientului şi a determina cauza problemei. Departamentul de audiologie examinează în amănunţime rezultatele ce rezultă din aceste examinări şi teste şi apoi evaluează şi face recomandări în baza analizei rezultatelor testelor.
În anumite cazuri, audiologii se specializează pe anumite zone, cum ar fi lucrul cu persoanele în vârstă sau cu copii cu deficienţe de auz. În alte cazuri, audiologii lucrează cu o gamă mai largă de pacienţi. De multe ori audiologii face parte dintr-o echipa medicală completă, deşi există audiologi care lucrează independent.

Este foarte important ca persoanele care suferă de hipoacuzie să se asigure că sunt examinaţi de un audiolog specialist, pentru a determina cauza hipoacuziei. Acest lucru înseamnă că pacientul va primi tratamentul cel mai potrivit pentru problema sa.

 

 

NOTĂ: Platforma traduce automat și în timp real folosind Google Translate și de aceea uneori traducerea este aproximativă sau chiar amuzantă. Totuși puteți găsi destule detalii lămuritoare în acest articol.

 

 

 

Categorie: Auzul la om | Vizualizari: 5313 | Adaugat de: Aparatul-Auditiv | Tag-uri: Bung Hatta, Negara
Toate comentariile: 0
Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.
[ Inregistrare | Autentificare ]