Pagina principala Blog
Principala » 2016 » Noiembrie » 4 » Cum să citești o audiogramă
9:31 AM
Cum să citești o audiogramă

Cum să citești o audiogramă
 

 

O audiogramă este o diagramă a unei persoane abilitate de auz. Există unele stiluri diferite de audiograme, dar cele mai multe folosesc un set standard de simboluri pentru reprezentarea elementelor pe diagramă. Este întotdeauna o idee bună de a revizui cheia care accompanys fiecare audiograma pentru a verifica dacă acesta folosește simboluri pe care sunt familiarizați cu.

 

Am inclus câteva Audiograme de probă, astfel încât s-ar putea deveni confortabil cu termenii și simbolurile.

 

Audiogramă citește în frecvență (pas) peste axa superioară sau orizontală și se citește în decibeli () în josul intensității sonore laterale sau axa verticală. La fel ca tastatura unui pian, a pitches sunt mici pe partea stângă (125 sau 250Hz), iar apoi se urca treptat la terenuri mai mari pe partea dreapta (8000Hz). Scala de Loudness merge de la sunete foarte moale la partea de sus (-10 sau 0dB), sunete la foarte tare la partea de jos (110 dB). Este important să ne amintim că 0 dB nu înseamnă că nu există nici un sunet. Este pur și simplu cel mai moale sunet pe care o persoană cu capacitate normală de auz s-ar putea să detecteze cel puțin 50% din timp. vorbire de conversație normală este de aproximativ 45 dB.

 

Sună o cea mai moale persoană aude la fiecare pas de cel puțin 50% din momentul în care sunt luate în considerare pragul de auz. Pragurile sunt obținute și marcate pentru cele mai multe dintre terenurile de peste audiogramă. De obicei, atunci când testarea se face cu căști, noi le numim "praguri de aer", deoarece sunetul trebuie să se deplaseze prin aer a canalului urechii pentru a fi audiat. O O este utilizat pentru urechea dreaptă și un X este folosit pentru urechea stângă pentru a reprezenta pragurile de aer. Când un vibrator os și conducta este folosit pentru a testa pentru praguri, un <simbol este utilizat pentru urechea dreaptă și un> simbol este utilizat pentru urechea stângă. Un vibrator cu os de conducere este un dispozitiv care se sprijină ușor pe procesul mastoidian al craniului (osul din spatele urechii) și este ținută în loc de o bandă metalică mică se întinde peste partea de sus a capului. Acest aparat transmite sunet prin vibrație directă a osului. Vibrațiile sunt transportate prin oase și țesuturi și fluide în interiorul craniului direct la cohlee (organul auzului al urechii interne). Acest proces permite examinatorul să ocolească zonele întregi în afara și de mijloc ale urechii și testa sensibilitatea urechii interne direct.

 

Prin compararea pragurilor de căști cu pragurile de vibrator os la fiecare pas, putem determina daca o pierdere a auzului este conductor, neurosenzoriale sau mixt. În cazul în care pragurile de conducere a aerului prezintă o pierdere de auz, dar pragurile de conducere osoase sunt normale, atunci noi o numim o pierdere de auz conductoare. În cazul în care atât pragurile de conducere a aerului și pragurile de conducere osoasă arată aceeași cantitate de pierdere a auzului, o numim o pierdere de auz neurosenzorială. Și, în sfârșit, o pierdere de auz mixt este atunci când osul a efectuat pragurile arată o pierdere a auzului și pragurile de aer efectuate indică o pierdere și mai mare de auz.

 

Astfel, în cazul în care testul de auz este finalizat, persoana ar trebui să poată să spună cât de bine se aud la terenuri joase, medii și înalte. În cazul în care o pierdere de auz este prezent, acestea ar trebui să fie, de asemenea, în măsură să spună care o parte a mecanismului de audiere (la exterior, urechea mijlocie sau interior) provoacă pierderea.

 

Variază de au fost stabilite pentru a ajuta oamenii să identifice cât de mult dificultățile cu care acestea trebuie să se aștepte de la pierderea auzului lor. Domeniile tipice pentru un adult sunt:

 

-10 DB la 25 dB = Intervalul normal

 

26 dB la 40 dB = pierderea auzului ușoare

 

41 dB la 55 dB = pierderea auzului moderată

 

56 dB la 70 dB = pierderea auzului nu prea sever

 

71 dB la 90 dB = pierderea auzului severă

 

peste 90 dB = pierderea auzului Profundă.

 

Audiograme care prezintă intervalele de pierdere a auzului sunt disponibile.

 

Deoarece copiii nu sunt la fel de apt să răspundă la fel de bine ca și adulți, există diferite intervale pentru ele. Un copil poate auzi sunetul, dar ei nu pot înțelege ceea ce ar trebui să facă. Prin urmare, ele sunt mai puțin probabil să dea rezultate precise. Pentru că gamele de copii variază în funcție de vârstă și starea de dezvoltare, acestea wil nu poate fi complet reproduse aici.

 

 

Sursa Articolului: http://www.audiologyawareness.com/hearinfo_audiogramread.asp

 

NOTĂ: Platforma traduce automat și în timp real folosind Google Translate și de aceea uneori traducerea este aproximativă sau chiar amuzantă. Totuși puteți găsi destule detalii lămuritoare în acest articol.

 

 

Categorie: Diverse | Vizualizari: 2477 | Adaugat de: Aparatul-Auditiv | Tag-uri: 4.5.7.6421
Toate comentariile: 0
Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.
[ Inregistrare | Autentificare ]